stichting-rolf.nl

Rolf Route Albrandswaard

Fiets- en wandelroute langs historisch opmerkelijke plekken in de regio
Poortugaal, Rhoon, Portland & Carnisse.

Informatieborden vertellen u, via tekst en beeld, meer over het vergeten culturele erfgoed dat in de polders verborgen ligt. U zal ontdekken dat deze regio meer dan alleen een prachtig landschap te bieden heeft!

Deze route sluit aan op de route in Barendrecht en de totale Rolf Route (Albrandswaard en Barendrecht) beslaat ongeveer 50 km en is in delen te fietsen of te wandelen en u kunt de routes op ieder punt starten en/of eindigen. Ook kunt u uw kennis van de geschiedenis in het algemeen en die van de avonturen van Rolf in het bijzonder (bekend van de Musical Rolf en de Rolfverhalen) testen door deel te nemen aan het routespel. De antwoorden zijn te vinden bij diverse horecagelegenheden langs de route. Daar kunt u eventueel ook uw tocht pauzeren of afronden met een hapje en een drankje.
Toevoeging routebord 1a: Boerderij Verhoeff in Poortugaal

Op 09 oktober 2021 onthulde wethouder Mieke van Ginkel, samen met Radka Kuipers van het Terphuis Poortugaal, het Rolf routebord 1a aan de Kerkstraat. Een verrijking van de Rolf Route Albrandswaard. Fietsers en wandelaars met belangstelling voor onze historie, zijn welkom op de koffie/thee in het Terphuis.

Bekijk de website van stichting 'Het Terphuis'

U kunt hier een informatieboekje downloaden waarin de twee Rolf Routes (Albrandswaard en Barendrecht) in overzichtskaarten staan afgebeeld, alsmede beide volledig uitgeschreven in gedetaileerde routebeschrijvingen.

Klik hier om het boekje in PDF te bekijken/downloaden

Klik hier voor de routebeschrijving Albrandswaard